L’alcalde de Capellades, Aleix Auber, no assisteix davant la Fiscalia per l’1-O

68
L’alcalde de Capellades, Aleix Auber, acompanyat dels companys de partit a la concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona el passat dissabte dia 23.

L’alcalde de Capellades, Aleix Auber, estava citat a declarar davant la fiscalia aquest dimecres per haver signat el decret de suport a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. Tal i com ja havia manifestat, no s’ha presentat als Jutjats de Manresa, on havia d’anar a declarar.

Davant d’aquesta situació, Auber argumenta que el fet de “facilitar i donar suport a un acte com el referèndum no té perquè ser respòs per la via repressiva i menys mitjançant les estructures jurídiques de l’estat. Davant les seves estructures repressives i transformades en l’acció de citar-nos a tots els alcaldes, la nostra manera de respondre a aquest atac frontal repressiu és no legitimar-lo i no assistint a aquesta citació”.

També assegura que davant una possible nova citació, tampoc es presentaria davant la Fiscalia, i en aquest sentit explica que “el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va agafar tot el paquet i sembla ser que va deixar el paper de la Fiscalia en paper mullat, perquè no estava fonamentat. Però és una situació que no sabem si jurídicament canviarà, això ho estan mirant els advocats”.

Pel que fa al futur proper del país, l’alcalde de Capellades pronostica “dies moguts” i insisteix en que “fa falta seguir sacsejant els ciments de l’estat, seguir sacsejant la comunitat internacional, perquè creiem que ja són problemes democràtics de fons, d’embergadura humana”.