Aigua és vida demana als partits que es mullin sobre la gestió de l’aigua abans de les eleccions

79

Fa un any, el febrer del 2018, la Diputació de Barcelona va fer pública la primera part de l’auditoria que analitza el servei d’abastament d’aigua que presta Aigua de Rigat a Igualada, Vilanova del Camí i la Pobla de Claramunt. I segons sembla, ara s’estaria a punt de fer públic el contingut de la segona part de l’auditoria i, és per això que des de la plataforma que defensa la municipalització de la gestió de l’aigua, Aigua és Vida, s’exigeix que es faci quan abans millor per tal que els partits puguin analitzar-ne el contingut i proposar en els programes electorals quin model de gestió proposen.

En la primera part de l’auditoria es van valorar els actius de la xarxa d’abastament d’aigua d’Igualada en 3 milions d’euros. Tenint en compte que l’Ajuntament d’Igualada té una tercera part de les accions de l’empresa, els actius totals de la qual serien 4,5 milions, Aigua és vida ja va considerar llavors que Igualada s’hauria de fer càrrec únicament del pagament de 1,5 milions pels actius d’Igualada.

Els partits es mullen

Els partits polítics dels municipis es van posicionant i queden ben pocs partits que no s’hagi mullat per un o altre model de gestió. En el cas d’Igualada, cinc partits ja s’han posicionat: quatre a favor de la gestió pública (Esquerra, PSC, CUP i Igualada en Comú) i un per la gestió privada (PP). Queda, per tant, pendent el posicionament del PDeCAT i de Ciutadans.

Pel que fa a Vilanova del Camí, a excepció d’ERC Vilanova del Camí que defensa la gestió pública de l’aigua, cap altre partit del municipi s’ha posicionament clarament per un o altre model. Finalment, pel que fa a la Pobla de Claramunt, queda pendent el posicionament de Junts per la Pobla de Claramunt (PDeCAT) i del PSC. Els grups municipals de Participa i ERC la Pobla de Claramunt es van posicionar abans de la manifestació de l’octubre a favor de la gestió pública.

Càrrecs al consell d’administració

Per última, Aigua és vida Anoia vol rectificar una informació que havia fet pública en que assenyalava que Patrícia Illa, regidoria de l’Ajuntament d’Igualada, formaria part del Consell d’Administració d’Aigua de Rigat i estaria cobrant 9.000€ per aquest càrrec. L’entitat afirma que Patrícia Illa mai ha format part del consell d’administració i rectifica qualsevol informació pública en que s’hagi pogut afirmar aquest fet. Així mateix, des de la plataforma es demana a l’Ajuntament d’Igualada que expliqui qui ha substituït Àngels Chacón al Consell d’Administració d’Aigua de Rigat, on hi participen Jordi Pont i Jordi Batalla, i que justifiquin perquè cobren 9.000€ per assistir a una reunió. Finalment, des d’Aigua és vida, demanem més transparència per tal quela manca d’informació no impliqui en el futur errors com aquests.