Actes finals de la festa del Sant Crist i processons, des d’avui dijous, a Fàtima

191

Amb l’arribada de la Setmana Santa, la Festa del Sant Crist d’Igualada 2019, arriba als seus actes finals, després de la celebració dels sis Misereres o Divendres de Pregària, els cinc primers a l’església del Roser i el darrer al Santuari de la Pietat, en la coincidència de la seva festa patronal.
La Parròquia de Ntra. Sra. de Fàtima i la Cofradia de Jesús Nazareno, María Santísima de los Dolores i Santo Entierro ja tenen a punt els actes de Setmana Santa al barri igualadí.

Festa del St. Crist
La festa del Sant Crist d’Igualada d’enguany recorda dues efemèrides. La primera, el 75è. aniversari de la reposició de la imatge del Sant Crist: destruïda en temps de la guerra civil, es va convocar un concurs per fer-ne una reproducció. La imatge guanyadora, l’actual, va ser beneïda per l’abat de Montserrat Dom. Aureli Maria Escarré l’any 1944.

També aquest 2019 es compleixen els 25 anys de la mort d’un gran devot i promotor del fervor a la imatge del Sant Crist, el recordat sacerdot igualadí Mn. Josep Còdol i Margarit. Es tindrà present, celebrant amb el seu calze l’Ofici Solemne.

Demà divendres, 19 d’abril, a les 11 del matí i a l’Església del Roser, tindrà lloc el Viacrucis en commemoració de la Suor de Sang.

El dilluns de Pasqua, 22 d’abril, i vigília de la Festa, a les 8 del vespre, i a la basílica de Santa Maria, Vespres Solemnes i Eucaristia, presidida per Mn. Salvador Mundó, qui fou rector de la parròquia de Santa Maria d’Igualada i prior eclesiàstic emèrit, amb l’acompanyament del Cor de Vespres, sota la direcció d’Isidre Prat.

Ja el dimarts de Pasqua, dia 23 d’abril, i diada de Sant Jordi, festa del Sant Crist d’Igualada, a les 11, tindrà lloc el Solemne Ofici Concelebrat, presidit pel Bisbe Mons. Romà Casanova, a l’església de Santa Maria. Un cop acabat l’ofici, a la mateixa Basílica, representació completa de la Moixiganga d’Igualada, a càrrec del grup Bitrac Dansa.

A la tarda, a dos quarts de set, tindrà lloc la tradicional processó pels carrers del centre de la ciutat, amb la participació de la Banda de Música d’Igualada i les banderes gremials. En acabar, hi haurà la veneració de la imatge i seguidament Eucaristia, presidida pel Mn. Joan Prat, rector de la parròquia de Sant Josep de Manresa.

El diumenge dia 28 d’abril, a 2/4 d’una del migdia, i a l’església de Santa Maria, tindrà lloc l’Eucaristia final, presidida per Mn. Xavier Bisbal, prior eclesiàstic. Després de la celebració, tindrà lloc el retorn de la imatge del Sant Crist d’Igualada a la seva Capella.

Misses i processons a Igualada
Dijous Sant, 18 d’abril
Sants Oficis: la Missa de la Cena del Senyor. A les 5 de la tarda, al Santuari de la Mare de Déu de la Pietat, a l’Asil del Sant Crist i a N.S. de Fàtima. A les 6 de la tarda, a la Mare de Déu de la Soledat. A 2/4 de 8 de la tarda, a les Carmelites, els PP. Caputxins i a N.S. de Montserrat. A les 8 de la tarda, a Santa Maria i a la Sagrada Família.
A les 9 del vespre, solemne processió pels carrers de Fàtima amb les imatges de Jesús Nazareno i Maria Santísima de los Dolores.
Vetlles al Monument: Ntra. Sra. de la Soledat, de 9 a 10 del vespre. Sagrada Família, de 2/4 d’11 a 2/4 de 12 (església oberta fins a mitjanit) i PP. Caputxins, de 3/4 de 9 a 3/4 de 10.

Divendres Sant, 19 d’abril
Sants Oficis: la Passió i Mort del Senyor. A les 12 del migdia, a la Mare de Déu de la Soledat. A 2/4 de 5 de la tarda, a l’Asil del Sant Crist i a les Carmelites. A les 5 de la tarda, al Santuari de la Mare de Déu de la Pietat i a N.S. de Fàtima. A les 6 de la tarda, als PP. Caputxins. A les 2/4 de 7 de la tarda, Santa Maria. A 2/4 de 8 de la tarda, a N.S. de Montserrat. A les 8 de la tarda, a la Sagrada Família.
A les 9 del vespre, solemne processó pels carrers de Fàtima amb les imatges del Santo Entierro i María Santísima de los Dolores.
Viacrucis: A 2/4 de 10 del matí, a la Sagrada Família. A les 11 del matí, a l’església del Roser recordant la suor de sang del Sant Crist i al claustre dels PP. Caputxins.

Dissabte Sant, 20 d’abril
Sants Oficis: Missa de Resurrecció i Vetlla Pasqual. A les 6 de la tarda, residència Pare Vilaseca. A les 8 del vespre, a N.S. de Fàtima. A 2/4 de 9 del vespre, a l’Asil del Sant Crist. A 2/4 de 10 del vespre, a Santa Maria. A les 10 del vespre, a la Sagrada Família, PP. Caputxins i Carmelites.

Diumenge, 21 d’abril
Misses de Resurrecció a les següents hores i temples: a 2/4 de 10 del matí a la Sagrada Família i a les Carmelites; a les 10 del matí a l’Asil del Sant Crist; a les 11 del matí, a la Soledat, N.S. de Montserrat i N.S. de Fàtima; a 2/4 de 12, als PP. Caputxins; a les 12 del migdia, a la Sagrada Família i Santuari de N.S. de la Pietat. A 2/4 d’1 del migdia, a Santa Maria. A les 7 de la tarda, Soledat. A les 8 de la tarda, Sagrada Família.
A les 12 del migdia, processó a Fàtima de Jesús Ressuscitat.