Actes de la Diada a l’Anoia

0

2011_9_9_ovwkuKi9QZqsxlM2DrJgn7.jpg Durant la festivitat de la Diada Nacional de l’Onze de Setembre s’han programat una sèrie d’actes a diversos municipis de la comarca. Són els següents:
 La Pobla de Claramunt A les 11, Representació del teatre de titelles amb “Cuina de nassos”, a càrrec de la Cia. Fadunito A les 12, Acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. Tot seguit, aperitiu i ballada de sardanes Lloc: parc del Mil·lenari 
Capellades
Dimecres 11, hi haurà l’enlairada de la senyera a Miramar. A les 8 del matí, sortida de la plaça Verdaguer. Dalt del cim, lectura de poemes i cant dels Segadors.
A les 10:30 del matí, als Jardins Mn. Pere Ribot (al passeig del Capelló), Parlaments a càrrec d’Anna Font, directora de l’Institut Molí de la Vila, Glòria Sabater, directora de l’Escola Marquès de la Pobla, Lluïsa López, directora del Col·legi Mare del Diví Pastor, Anna Mallen, directora de l’Escola Bressol Vailets. Posteriorment, recital de poemes a càrrec de Jaume Bernadet i cant dels Segadors dirigit per Jaume Sabater. Hi haurà coca, cava i refresc per als assistents.

Carme
El dimecres 11 de setembre, a les 9 del matí es sortirà des del Casal i es pujarà a peu o en vehicle cap a Collbàs, lloc on a les 10 del matí es farà el canvi de senyera, es llegirà el manifest d’enguany i es llegiran escrits relacionats amb els fets del 1714.
A 2/4 de 12 del migdia, sortirà l’autocar des del davant del Casal, per anar a la VIA CATALANA cap a la independència amb les persones inscrites a la cadena.

La Torre de Claramunt 
El programa començarà a les 12 del migdia amb la salutació i la lectura del manifest commemoratiu a càrrec de l’alcalde del municipi, Jaume Riba. Seguidament tindrà lloc la conferència amb audiovisual “Catalunya, un poble amb història” a càrrec de Xavier Tort, llicenciat en història. Finalment es cantarà l’himne de Catalunya, el Cant dels Segadors i hi haurà un piscolabis popular. L’acte tindrà lloc al Centre Social Sant Joan Baptista i és obert a tothom. 

Òdena
El primer acte serà a les vuit del matí a la torre del Castell d’Òdena on, a càrrec dels membres del consistori acompanyats dels representats del pubillatge, es farà el canvi de senyera. Com és tradicional, abans d’hissar-la, tots ells faran la signatura a la senyera que onejarà al cim de la torre fins el setembre de 2014.
Tot seguit, a les 8:30h començarà la pujada al cim del Puig Aguilera on a l’arribada tindrà lloc la botifarrada popular. Seguidament, l’alcalde farà una salutació i llegirà el manifest per, finalment hissar la senyera i de la mà dels caramellaires d’Òdena es cantarà el Cant dels Segadors.

Piera
Dimecres 11, Diada de Catalunya, el Gall Mullat acull els actes propis de celebració d’aquesta data tan assenyalada: Missa de la diada (10 h), acte d’homenatge a Rafael de Casanova (11 h),  concert vermut amb Jazztem, dinar de germanor amb paella i postres (14.30 h), bingo popular (després de dinar), ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi (18 h), i fi de festa amb les havaneres del grup A Cau d’Orella (20 h).

Vilanova del Camí El dimecres 11, a les 7 de la tarda i a la plaça del mercat de Vilanova del Camí, l’Esbart Dansaire fa una ballada de danses catalanes.