L’acte d’Esquerra encapçalat per Alba Vergés torna a omplir l’Ateneu Igualadí

217
Foto: Joan Guasch.

L’Ateneu Igualadí es va omplir aquest dimarts al vespre per acollir un altre acte de campanya electoral, aquest cop d’Esquerra Repúblicana de Catalunya. Més de 500 persones van ocupar les butaques del teatre per escoltar les paraules d’Antoni Castellà, Núria Picas, Ernest Maragall i la igualadina Alba Vergés.

El jove David Prat, de les JERC Anoia, va obrir l’acte i va recordar els empresonats a Madrid, senyalant les butaques buides que hi havia a l’escenari que una desena de joves republicans ocupaven.

Foto: Joan Guasch.

Castellà, de Demòcrates de Catalunya, va iniciar els parlaments recordant que només la candidatura d’ERC és qui pot evitar que Ciutadans sigui la primera força política de Catalunya “perquè aquesta és la llista més transversal que hi ha en aquests moments” ja que ERC ha decidit compartir la candidatura amb 3 partits més: Més, Avancem i Demòcrates de Catalunya (més els independents). Va apel·lar a la història per tancar el seu torn de paraula, explicant que “aquesta és una de les lluites més antigues del món, la lluita entre la llibertat i l’opressió, entre la democràcia i la tirania, entre el bé i el mal”.

Foto: Joan Guasch.

La corredora de muntanya Núria Picas, que va d’independent, va fer justament referència al món de l’esport per apel·lar a la resistència del poble: “el que està vivint el nostre país és una autèntica ultra-trail, una ultra-trail que fa més de 300 anys que dura i aquesta sí que tinc ganes de guanyar-la”. També va destacar que hi ha més de 800 persones que estan perseguides per la justícia per fets relacionats amb el referèndum i va voler tenir un record per Muriel Casals.

Foto: Joan Guasch.

Abans que Ernest Maragall pugés a l’escenari, es va passar un vídeo on sortia l’encara empresonat Junqueras en un discurs del 2011, el qual va fer aflorar les emocions a més d’un. Amb aquest ambient un pèl trencat, Maragall va voler recordar que Junqueras, Forn i els Jordis “són ostatges que l’estat ha pres com a part del seu xantatge cap a Catalunya”. Va destacar també que si aquestes fossin unes eleccions normals, ERC guanyaria amb claredat i Junqueras en seria el president. Segons Maragall, la independència avui dia és sinònim de subsistència i que per això “necessitem guanyar de manera esclatant”. Per últim, va recordar que els partits constitucionalistes també s’ho juguen tot i que emprendran tots els recursos que tenen “siguin nets o siguin bruts, i quasi només bruts”.

Vergés, jugant a casa

L’amfitriona va ser l’última en pujar a l’escenari i va tenir unes primeres paraules pels seus companys de partit de l’Anoia, els va voler agrair la tasca que fan quan ella ha de fer campanya arreu del país. Va destacar el paper important que han de tenir les dones en la nova República, “que sigui una manera de governar el país” i va destacar la importància i orgull que sent per la llista cremallera. Vergés també va repassar xifres econòmiques per avalar la feina feta fins ara del vicepresident Junqueras mentre “l’estat espanyol intervenia políticament les finances de la Generalitat i es poleix la guardiola de les pensions, es poleix els drets dels nostres avis”.

Foto: Joan Guasch.

Vergés també va parlar dels mitjans de comunicació que sempre han volgut qualitat i que això ho poden garantir TV3 i Catalunya Ràdio i que “si guanyen els altres en les tancaran i és l’única cadena que tenim realment pública, en català i que ens assegura una qualitat de la informació al nostre país”.

Vergés també va assegurar que si ERC guanya, el primer que faran serà tornar a obrir les delegacions a l’estranger, ara tancades per l’aplicació de l’article 155. Per Vergés la República es basa en 4 grans àmbits, i així ho va recordar: enfortiment econòmic, cohesió social, aprofundiment democràtic i conquerir els propis espais de sobirania.

Ton Casellas