A la presó per agredir una mossa d’esquadra durant un control d’alcoholèmia a l’Anoia

50

Control-dalcoholemia-Mossos-Foto-CME_ARAIMA20101231_0065_1.jpg
 
Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit d’Igualada (Anoia) van detenir el passat 3 de maig un home, de 27 anys, nacionalitat espanyola i veí d’Igualada (Anoia), per  atemptat a agents de l’autoritat. També se’l va denunciar penalment per conduir sota els efectes de l’alcohol i per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia.
 
Els fets van ocórrer pels volts de les 5 del matí, durant un control d’alcoholèmia que una patrulla de l’Àrea Regional de Trànsit del sector d’Igualada estava realitzant a la carretera N-IIa, al punt quilomètric 555,6 al terme municipal d’Òdena. A aquella hora, els agents van aturar un vehicle, amb un únic ocupant, i van observar que el conductor presentava signes evidents d’anar sota la influència de begudes alcohòliques.
 
En el primer resultat el conductor va donar una taxa positiva de 0.54 mg/l d’aire expirat. A més, durant la prova, l’home no va parar d’increpar l’agent que li realitzava el test, posant traves a la seva feina i faltant-li al respecte.
 
Els mossos van informar el conductor que si amb la segona prova tornava a donar positiu, se’l denunciaria i el seu vehicle quedaria immobilitzat preventivament fins que trobés un conductor substitut. En saber això, l’home es va girar cap a una mossa i li va donar un cop de puny a la cara, fent-la caure al terra. A conseqüència del cop, l’agent va quedar inconscient uns instants i va patir un desplaçament de la mandíbula que li va requerir ser atesa en un centre hospitalari de Barcelona
 
Mentre la mossa estava al terra, l’home va intentar donar-li una puntada de peu, però la resta d’agents que hi havia al control van evitar l’acció.
 
En el moment de detenir l’home, aquest va mostrar una resistència activa donant cops puny i puntades de peu als agents, ferint-los en diverses parts dels cos i estripant-los la roba.
 
El detingut va passar el dia 4 de maig a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Igualada el qual en va decretar el seu ingrés a presó.