A judici un mosso per inventar-se multes als companys de feina de la seva mare

323

Era l’any 2013 quan un Mosso d’Esquadra destinat al servei de trànsit del sector Igualada es va dedicar, presumptament, a inventar-se multes de trànsit contra companys de feina de la seva mare. I aquesta propera setmana començarà un judici en què la fiscalia demana 5 anys de presó per l’acusat, segons informa el Regió 7. A més, la fiscalia també demana la inhabilitació del mosso durant sis anys com a agent de seguretat, el pagament d’una multa de 10.000 euros i la indemnització de les víctimes.

Entre febrer i maig del 2013, diversos companys de feina de la mare d’aquest mosso van rebre sancions de trànsit de 200 euros i la conseqüent pèrdua d’entre tres i quatre punts del carnet. Segons la fiscalia, utilitzava el perfil d’usuari d’altres agents amb els quals formava patrulla per signar les patrulles falses. Ho feia a través dels dispositius electrònics PDA, que els Mossos utilitzaven aleshores per imposar les sancions de trànsit. D’aquesta manera, a través de la signatura digital d’altres agents, va multar gerents i empleats de l’empresa Quadratto S. L., on treballava la seva mare, amb denúncies falses.

Segons informa el Regió 7, les multes presumptament inventades van ser per utilització del telèfon mòbil, per no portar el cinturó de seguretat i una altra per no respectar un STOP.

El judici tindrà lloc entre dimarts i dimecres de la propera setmana a l’Audiència Provincial de Barcelona, amb la presència com a testimonis i pèrits diversos mossos que van realitzar la investigació interna per descobrir els fets.