La 5a arrossada de la Coral de Santa Maria, a Montmaneu

71

Prop d’un centenar de cantaires es varen reunir el dissabte 25 de març a Montmaneu, en una gran arrossada per celebrar l’èxit del Cicle Cultural de Tardor/2016, organitzat per la Coral de Santa Maria, en la que hi participaren el Cor Mig To i l’Agrupació La Llàntia. La companyonia, la cordialitat i el bon humor foren la tònica de la jornada.

La forta tempesta de la vigília i sobretot la nevada que va caure la matinada del dissabte no foren obstacle perquè la trobada resultés extraordinàriament reeixida.

L’Ajuntament de Montmaneu amb una exemplar diligència s’encarregà de fer avinent l’accés al poble i la neteja dels carrers. El sol del migdia s’afegí a una jornada que hom augurava complicada. I sortosament no fou així.

Tal com estava previst, sobre les dotze del migdia l’alcalde montmaneuenc Àngel Ferrer va pronunciar un càlid discurs de benvinguda als cantaires i acompanyants i lliurà una placa record als organitzadors. Lleonard del Rio, president de la Coral de Santa Maria va agrair el detall i va correspondre també amb uns obsequis.

Hi hagué tot seguit la visita al poble i a la 1 del migdia els cantaires celebraren un assaig a la Sala. A continuació se servi el dinar: amanida, arròs, postres, pa, vi, cava i cafè. En la sobretaula el Cor Mig To va oferir un obsequi a la Coral de Santa Maria que va rebre el president Sr. Del Rio, i aquest va correspondre oferint un simpàtic detall a Laia Cuadras, directora de Mig To. També es festejà a la cantaire Encarna Cànovas, en l’escaiença de la seva onomàstica. I es repartí a tothom, un bonic punt de llibre com a record de la trobada. Finalment hi hagué un sorteig de regals.

La festa es va cloure amb un concert coral que comptà amb la presència de l’alcalde Àngel Ferrer, membres del consistori i de nombrosos veïns d’aquesta localitat. L’inicià la Coral de Santa Maria que interpretà tres cançons. Desprès s’hi afegiren els cantaires de Mig To i La Llàntia i el repertori s’allargà amb sis temes més, per acabar amb el cant dels Segadors. Tot el programa fou dirigit per Coni Torrents, amb l’acompanyament al piano de Maite Torrent. Una excepció, la sardana «Recordant nostra terra» s’interpretà sota la batuta de Josep Bernadí, director de La Llàntia, excusant-se la presència de Laia Cuadras directora de Mig To, que hagué d’absentar-se. El «Cant dels adéus» corejat per públic i cantaires posà punt final a l’esplèndida jornada.