500 pilots d’slot participen al Campionat d’Espanya a Òdena
5

6 de novembre de 2013

bbec33d16346cd880773648896c11239.jpg Òdena va acollir aquest cap de setmana la millor i més gran concentració de circuits de Scalextric i Slot per a cotxes de competició, el Campionat d’Espanya. La 18a edició del campionat ha comptat amb la participació de més de 500 pilots. La procedència dels participants va ser d’un 75% de Catalunya i la resta d’arreu de la geografia espanyola. Van ser un total d’unes 650 inscripcions les registrades a participar en les diferents proves que es van dur a terme: velocitat, resistència, dragsters, rally i pujada. El XVIIIè Campionat va presentar més de 3 quilòmetres de pistes practicables en 20 circuits: 10 circuits de ralli slot, 4 de raid slot, 1 de pujada en costa, 4 circuits de velocitat de 8 carrils i una macro pista de 8 carrils escala 1/24 amb un recorregut d’uns 70 metres. L’organització, l’Associació Catalana de Slot, fa una valoració molt positiva del desenvolupament del campionat. La nova ubicació, al recinte Scorpia d’Òdena, va permetre que cada prova tingués el seu espai, tots ells annexes els uns amb els altres, però aquesta individualitat “va donar la calma i comoditat als pilots ja que evitava les aglomeracions afavorint el bon desenvolupament de cada prova”, va comentar el president de l’Associació Joan Basas. A més, el recinte va comptar amb circuits en els que el públic podia participar, aquests van tenir molta concurrència sobretot per part dels més petits i és que el campionat vol, a banda de l’esperit de competició, obrir aquest esport/hobby al públic en general. Dijous 31 d’octubre, el diputat de comerç de la Diputació de Barcelona Jordi Subirana acompanyat de l’alcalde d’Òdena, Pep Solé i regidors del municipi van visitar les instal·lacions i van poder presenciar en directe el desenvolupament d’alguna de les proves. L’Ajuntament d’Òdena es congratula d’acollir esdeveniments d’aquest tipus al municipi ja que suposa un impuls important, tant pel nom d’Òdena com per la promoció del territori.