500 empresaris es reuneixen al sopar de la UEA marcat per l’alta representació anoienca a les institucions

386

Aquest dijous gairebé cinc-cents empresaris, emprenedors i directius de l’Anoia i comarques veïnes s’han reunit en una nova nau industrial del polígon de Les Gavarreres d’Òdena per celebrar el 18è Sopar Empresarial que organitza la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA). L’acte ha comptat amb una nodrida representació d’agents socioeconòmics d’arreu del país i autoritats institucionals com el president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, i les conselleres igualadines Àngels Chacón i Alba Vergés, entre d’altres.

La cerimònia, que ha estat presentada per l’actor igualadí Joan Valentí, tenia com a eslògan “Posa en marxa el canvi” amb l’objectiu de fer prendre consciència dels necessaris canvis tecnològics i de model que hauran d’afrontar les empreses arran de la revolució digital.

El sopar ha servit també per homenatjar i reconèixer diverses empreses que han destacat per la seva tasca durant l’any 2017. El premi UEA a l’Empresa Innovadora se l’ha endut la Càtedra A3 in Leather Innovation Center per haver esdevingut un centre d’investigació de referència internacional en el sector de la pell i la moda, el premi UEA a la Institució se l’ha endut la cooperativa Unicoop Cultural per haver impulsat el Teatre de l’Aurora, l’empresa del sector metal·lúrgic DICOR ISM SL ha estat reconeguda amb el premi al Compromís Social per la seva contribució a la formació professional dels joves cedint maquinària a centres educatius, el premi a la Capacitat Emprenedora ha estat per l’empresa Circuit Racing per les seves instal·lacions d’oci com el karting, el paintball o l’Humor Amarillo que cada any atrauen a l’Anoia més de 25.000 persones i, finalment, l’empresa familiar Productos Agrícolas Macasa-Labin ha estat reconeguda amb el premi a la Trajectòria Empresarial pels seus 70 anys d’existència i la seva vocació per la innovació.

A més dels premis UEA, en el transcurs de l’acte s’han donat també guardons en col·laboració amb altres entitats. El premi de Col·legi de Periodistes de Catalunya a la millor estratègia de comunicació empresarial se l’ha endut B-Grup Begudes Igualada per la seva aposta per la comunicació online, el premi a la millor implantació TIC de TIC Anoia ha estat per l’empresa igualadina Cubus Games que ha creat una APP per ajudar persones que pateixen trastorns mentals, i el premi Campus Motor Anoia ha estat per l’emprenedor del sector del motor Xavier Bartrolí pel seu compromís personal i empresarial amb el Parcmotor Castellolí.

Blai Paco: “L’Anoia viu una oportunitat única”

En els discursos institucionals, el president de la UEA Blai Paco ha posat l’èmfasi l’alta representativitat que té actualment l’Anoia a les principals institucions del país i ha afirmat que “és una oportunitat única per donar impuls a les demandes del territori; cal fer un esforç comú i treballar plegats”. En aquest sentit també ha demanat complicitat entre els municipis per demostrar que “l’Anoia mereix ser centre d’atenció i d’iniciatives, inversions i millores”. “Les empreses no podem remar i capitanejar el canvi i la transformació social i empresarial que estem vivint sense un entorn que ho faciliti”, ha reblat.

L’acte acadèmic ha comptat amb una conferència del divulgador econòmic Marc Vidal, consultor en transformació digital, que ha fet reflexionar els assistents sobre els canvis imminents que viurà el sector empresarial arran de la revolució digital, i ha donat claus als empresaris sobre com serà la Indústria 4.0.