Les 5 millors maneres de prevenir les aranyes vasculars

324
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Encara que es pensi que el problema de les aranyes vasculars o varius és exclusiu de les dones, els homes també ho poden patir almenys en un 15%.

La seva aparició és deguda a una deficient dilatació de les venes i les seves principals causes són hereditàries, l’embaràs i l’excés físic de posició mantinguda, tant de peu com asseguts la qual produeix un augment de pressió. Altres causes poden ser l’excés d’exposició al sol, el restrenyiment crònic, alguns medicaments com els anticonceptius, l’augment de pes i l’ús de sabates de taló o roba ajustada.

A diferència de les varius, les aranyes vasculars no causen dolor però poden ser bastant antiestètiques i ser un focus de preocupació per algunes persones. Per això, com en totes les afectacions, el millor és prevenir i per a això et donem 5 indicacions del que pots fer o tenir en compte per evitar l’aparició de les molestes aranyes vasculars i poder lluir unes fantàstiques cames.

En primer lloc evita, en la mesura que sigui possible, portar peces de roba ajustada. Per prevenir és bàsic evitar l’obstrucció de la circulació de la sang, sobretot en les extremitats.

També procura mantenir un pes equilibrat amb la teva alçada. Per a gaudir de salut en tots els sentits i per afavorir una tensió i flux sanguini òptim. Evita els greixos saturats i aposta per la fibra i els nutrients adequats per a una correcta alimentació.

Si tenim l’obligació de mantenir una postura mantinguda durant moltes hores, sigui de peu o asseguts, hauríem de poder mobilitzar les extremitats en curts períodes de temps, almenys cada dos o tres hores. Si això no fos possible seria bo poder moure els peus cap amunt i cap avall unes 10 vegades, repetint aquests moviments cada 10 minuts durant l’estona que ens sigui possible. Tenir les cames elevades durant uns minuts, encara que sigui a la nit, i evitar creuar-les com a postura habitual.

Evitarem exposar les cames massa al sol i a la calor com pot ser en banys calents excessivament llargs. No utilitzar les estufes amb calor directa a les cames ja que aquests gestos produeixen una dilatació poc natural i perllongada en les cames.

Finalment cal utilitzar, en el nostre dia a dia, el calçat còmode que ajuda a que el peu es trobi descansat en caminar. Els talons fan que augmenti la pressió sanguínia i ens poden perjudicar si s’utilitzen amb massa regularitat.

Específicament les aranyes vasculars en l’embaràs es donen a causa dels canvis hormonals, vasculars i metabòlics que produeix aquest estat de la dona, els quals solen deixar empremta en la pell. Però és bo saber que també es poden prevenir. Es solen presentar a la cara, el coll i l’escot i solen associar-se a factors genètics i ambientals relacionats amb el fotoenvelliment. Per tant durant l’embaràs és adequat evitar l’exposició al sol, la ingesta d’alcohol i els canvis bruscos entre fred i calor.

Per acabar, si en el teu cas ja és tard per prevenir i tens les aranyes vasculars en una zona del teu cos que et fa sentir incòmoda pots estar tranquil·la o tranquil, ja que hi ha diversos mètodes per tractar aquest problema estètic. A l’Institut Yvette Pons disposem de diferents tècniques de laser i d’esclerosi per varius i capilars, de la ma del Dr. Hernando Vaquero, especialista vascular i de trasplants capilars.

Yvette Pons