El Bibliobús Montserrat estrena vehicle
E

23 de gener de 2018

Dissabte es va inaugurar a Copons el nou vehicle del Bibliobús Montserrat que forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, integrada per 225 biblioteques i 10 bibliobusos que treballen de forma coordinada perquè tothom tingui accés a la cultura.

A la presentació van assistir-hi el vicepresident de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol. A l’acte inaugural han participat també, l’alcalde de Copons, Francesc Salamé, juntament amb diferents alcaldes i personalitats de la comarca de l’Anoia.

Durant la seva intervenció, Martí Pujol destacava «com la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ja té més de 20 anys i com en aquest mandat s’ha fet un esforç per ampliar i renovar aquest servei que ofereix igualtat d’accés a la cultura». I ha afegit que «en quatre anys s’han inaugurat 3 vehicles nous que modernitzen el servei».

Pujol ha recordat també que amb els bibliobusos es vol proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables.

Concretament aquest bibliobús, que té més de 3.000 usuaris dona servei als 12 municipis de la comarca de l’Anoia: La Beguda Alta, Castellolí, Cabrera d’Anoia, Jorba, Carme, La Llacuna, Òdena, Sant Martí Sesgueioles, Sant Martí de Tous, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Copons.

De la seva part, Francesc Salamé ha subratllat que «el Bibliobús Montserrat dona un gran servei a la població de Copons, un servei que arriba a les poblacions més petites que proporciona accés a la cultura, una cultura que ens fa lliures».

La peculiaritat d’aquest nou vehicle, de 10,5 metres de llarg, és la incorporació d’una petaca extensible que fa que, un cop oberta, l’amplada del vehicle passi de 2,5 a 3,5 metres. D’aquesta manera es pot disposar d’un espai més ampli que permet que els usuaris es moguin amb més llibertat així com organitzar activitats de diferent format. També s’incorpora un petit escenari, un sistema d’il·luminació ambiental amb LEDs, endolls accessibles pels usuaris, una pantalla gegant per a diferents usos, màquina d’autopréstec i servei de cobertura wifi. A més, incorpora una plataforma elevadora per a persones amb cadira de rodes.

El nou vehicle s’ha pogut visitar, després dels parlaments inaugurals de les diferents autoritats assistents, a la zona esportiva de Copons.

Els assistents han pogut assistir a l’espectacle “Amb B de Brossa” de TeatreAula a la sala municipal davant de la parada. I els més petits han pogut veure en Gènius i la Valentina, els personatges del portal infantil de la Biblioteca Virtual.

El Bibliobús Montserrat que té més de 3.000 usuaris continuarà donant servei als 12 municipis de la comarca de l’Anoia: La Beguda Alta, Castellolí, Cabrera d’Anoia, Jorba, Carme, La Llacuna, Òdena, Sant Martí Sesgueioles, Sant Martí de Tous, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Copons.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta