Una errada defensiva condemna l’Igualada a la pista del Vic (2-0)
U

22 de gener de 2018

L’Igualada no va poder trencar el seu particular malefici a la pista del Vic, on no hi guanya des de fa deu anys. Els arlequinats van ser superiors, però es van trobar amb un Vic ultra defensiu que va aprofitar l’únic error en defensa dels igualadins per marcar. El segon gol, anecdòtic, va ser a falta de pocs segons i a porteria buida quan l’Igualada buscava el gol amb el cinquè home a pista.

Els osonencs van deixar molt clar el seu paper des del principi. Va sortir amb tres defenses al cinc inicial: no es volien arriscar i li volien cedir a l’Igualada el protagonisme del partit, fet que a l’Igualada va costar de gestionar els primers minuts de partit. Un cop més posat dins la dinàmica del partit, els arlequinats també van demostrar que no es volien arriscar gaire i es va veure un partit defensiu amb poques ocasions.

L’Igualada va gaudir d’uns bons minuts quan va començar a intentar-ho amb xuts exteriors (la defensa del Vic semblava infranquejable) i va posicionar un jugador dins l’àrea (primer Molas, després Méndez) perquè desviés els xuts al fons de la porteria, però la pilota no va acabar al fons de la porteria.

La més clara de la primera meitat va ser a pilota aturada, al minut 23. Gerard Pujol, entrenador del CP Vic, va veure una targeta blava per protestar i va ‘donar’ una falta directa a l’Igualada, que la va executar Sergi Pla però no va poder-la transformar. El porter del Vic, Ernest Burgaya, és esquerrà – la majoria de porters són dretans – i això va condicionar el xut de Pla. A la mitja part, el resultat encara no s’havia mogut.

A la represa, es va veure un Igualada una mica més atrevit, però el Vic va mantenir el seu guió del partit exactament igual. Els arlequinats van cometre la novena falta només començar la segona meitat i la desena pocs minuts després, però Elagi Deitg va aturar el llançament de falta directa a Borja López i va mantenir el 0-0.

Al minut 37, la ‘llei de l’ex’ es va fer valdre i va ser precisament Jassel Oller, ex jugador de l’Igualada, qui va aprofitar un desajustament en defensa dels arlequinats per batre a Elagi Deitg. El Vic va demostrar que l’1-0 li era un resultat molt favorable i lluny de buscar un segon gol que donés tranquil·litat, va cedir-li el protagonisme a l’Igualada, que va intentar-ho per activa i per passiva. La defensa osonenca no va concedir ni un sol contraatac, una de les grans armes de l’Igualada, fet que encara va fer més difícil trobar porteria.

Mentre el Vic es va quedar amb 9 faltes gairebé durant un quart d’hora, a l’Igualada li van assenyalar la desena a falta de 3 minuts pel final, però un altre cop Elagi Deitg va ser clau. A l’últim minut, i després de d’haver estavellat dues pilotes al pal, va ser el propi Deitg qui va marxar de la seva àrea i va fer la funció de jugador de pista. A falta d’escassos segons, Jassel Oller va xutar des de la mitja pista a porta buida per fer el definitiu 2 a 0.

L’entrenador de l’Igualada, Ferran López, va explicar que “El Vic ha plantejat un partit conservador i els ha sortit bé. No ens han concedit cap contraatac i al final hem pagat la falta de punteria.” El pròxim compromís de l’Igualada ja serà dissabte que ve a Les Comes, contra el Lleida Llista.