Vilanova reparteix 35.000€ en 93 beques de transport per a estudiants

67

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha exhaurit la partida pressupostària de 35.000 euros destinada a la concessió d’ajudes econòmiques per ajudar a sufragar les despeses que suposen el transport dels estudiants universitaris, de grau mig o superior, o els professionals de música i dansa. Unes ajudes que s’impulsen des de la regidoria d’Ensenyament, encapçalada per Eva Vadillo, que enguany beneficiaran 93 estudiants.

L’Ajuntament va convocar aquest dimecres les 93 persones beneficiàries d’aquestes ajudes a Can Papasseit per lliurar-los personalment l’atorgament definitiu. Van presidir l’acte l’alcaldessa Noemí Trucharte i la regidora d’Ensenyament, Eva Vadillo, de qui depenen aquestes beques. També van participar-hi la regidora de Cultura, Imma González, i els regidors d’Urbanisme i Obres, Juan Manuel Cividanes i Manuel Ocaña.

El nombre de sol·licituds creix cada edició i també ha augmentat l’import de la subvenció, aquest any dotada amb 35.000 €

Aquesta és la cinquena edició d’una concessió que cada any suma més sol·licituds. Enguany han estat 104 les peticions que s’han registrat a l’Ajuntament tot i que finalment se n’han concedit 93, exhaurint per complet la partida que s’havia augmentat en 5.000 € respecte de les dues edicions anteriors.

Aquest any, s’havien modificat les bases de les subvencions pel que fa als criteris de valoració per tal de fer més àgil la concessió de les ajudes, entre altres aspectes.

La primera edició d’aquesta convocatòria data de l’any 2013. En aquella primera edició es van rebre 40 sol·licituds de les quals es van concedir 33 ajuts i es van repartir 9.315 €.

Durant la segona edició el 2014, va créixer tant el nombre de sol·licituds, que van doblar-se fins arribar a 74 persones beneficiàries. És per això que es van modificar les bases de les subvencions pel que fa a l’import de les concessions que finalment va repartir 27.700 €..

L’any 2015, es van mantenir el nombre de sol·licituds, que van ser 82, de les quals se’n van acabar concedint 74 i va ser el primer any que es va exhaurir la partida de 30.000 €. Les bases de la convocatòria s’havien modificat per incorporar els ensenyaments professionals de música i dansa (PEI).

El 2016 es va convocar la quarta edició d’aquesta concessió econòmica que va rebre 91 sol·licituds, de les quals van acabar atorgant-se 80 ajudes. Novament es va exhaurir la partida de 30.000 €.

El 2017 com dèiem més amunt, la partida es va augmentar en 5.000 € fins arribar als 35.000 €.