Bon Preu Esclat ultima els tràmits per a instal.lar-se a l’antiga fàbrica Vives Vidal
B

17 de gener de 2018

La marca de supermercats de proximitat Bon Preu Esclat ultima els tràmits per obrir un hipermercat a Igualada, tal i com va avançar La Veu de l’Anoia el mes de maig de l’any passat. L’empresa invertiria 13 milions d’euros i donaria feina a un centenar de persones. L’hipermercat s’ubicaria en una de les plantes de l’antiga fàbrica de Vives Vidal SA, i una de les dues plantes restants es cediria a l’Ajuntament per a equipaments municipals.

El nou supermercat tindrà una sala de vendes de 3.900 metres quadrats i disposarà de gairebé 400 places d’aparcament. L’edifici disposa de tres plantes i soterrani. En una d’aquestes plantes s’ubicarà el supermercat, mentre que una altra planta de 1.600 metres quadrats se cedirà a l’Ajuntament d’Igualada perquè la pugui destinar a equipaments municipals. La resta de l’edifici es destinaria a oficines i altres comerços.

El grup Bon Preu invertirà 13 MEUR en la construcció d’aquest nou establiment i serà el primer Esclat que obrirà a Igualada. Aquesta inversió forma part de la política d’expansió de la companyia, que ha anunciat inversions per valor de 140 milions d’euros per aquest exercici. La intenció és donar feina directa a un centenar de persones, que es cobriran principalment amb veïns d’Igualada. Segons informa Bon Preu, la construcció i obertura del supermercat pot ocupar de manera indirecta unes 350 persones.

L’Esclat d’Igualada es construirà de manera sostenible i ‘ecoeficient’ amb l’objectiu d’estalviar el 35% del consum d’energia habitual d’un local comercial d’aquestes característiques i reduir un 40% les emissions de CO2.

Actualment el grup Bon Preu compta amb un total de 6.400 treballadors a tot Catalunya i disposa de 235 establiments: 123 supermercats BonPreu, 50 hipermercats Esclat, 43 benzineres EsclatOil, 9 minimercats i 10 centres de recollida de compra ‘on line’.

Un dels esculls per a la definitiva adquisició de la fàbrica de Vivesa és la qualificació urbanística, ja que s’ha de canviar i això obliga a una aprovació del ple municipal, i, segur, una “concessió” de la propietat a la ciutat, similar al que es va produir quan es va construir el supermercat Aldi en un solar del passeig Verdaguer. L’antiga fàbrica de Vivesa fa anys que està tancada, i, en algunes ocasions, s’hi ha hagut d’intervenir per les destrosses que en el seu interior han ocasionat brètols i okupes. De moment, la voluntat de Bon Preu Esclat d’establir-se a Igualada ha topat amb la postura contrària de l’oposició municipal, i l’aprovació de la modificació urbanística necessita els vots de 3/4 parts dels 21 regidors de l’Ajuntament. Fins a quatre associacions de comerç d’Igualada i la Conca també s’hi han oposat.

Una empresa amb capital català

El Grup Bon Preu és una empresa d’alimentació amb seu central a les Masies de Voltregà (Osona) i més de 160 establiments a Catalunya i que dona feina a més de 4.000 treballadors. Compta amb la línia de supermercats Bonpreu, els hipermercats Esclat i una trentena de benzineres Esclatoil. El seu director general és Joan Font. Els pares de Joan i en Josep Font, els impulsors de l’empresa, tenien una parada de bacallà en places i mercats. Durant un viatge d’adolescència a França, Joan Font va descobrir el model de botigues autoservei, i va decidir importar-ne la idea. El 7 de setembre de 1974 van obrir el primer establiment en règim d’autoservei a Manlleu.

El 1982 es van incorporar a la central de compres IFA. El 1988 van inaugurar el primer hipermercat de Catalunya: l’Esclat de Vilafranca del Penedès. Dos anys després obririen el primer punt de venda a Barcelona. Des de llavors, l’empresa no ha deixat d’evolucionar, i des del 2001 compta amb productes de marca pròpia, amb una presència notable d’articles de Catalunya. El 2014 tenien una xifra de negoci d’uns 900 milions d’euros. Entre 2015 i 2016 van obrir dos nous centres a Terrassa i Sabadell, amb una inversió de 20 milions d’euros. L’any 2016 Bonpreu se situava a la posició 14 del rànquing d’empreses creadores d’ocupació a Catalunya amb 4.769 treballadors contractats. El març del 2017 ban inaugurar el seu nou centre logístic als Hostalets de Balenyà, un magatzem de 23.000 metres quadrats especialitzat en productes frescos amb el que el grup empresarial espera duplicar la seva facturació en deu anys.

Bonpreu sempre s’ha caracteritzat per potenciar l’ús del català als seus establiments i l’agost de 2008, l’empresa va distribuir 2.500 xapes als seus treballadors amb el missatge Si us plau parla’m en català. Pel que fa a l’etiquetatge, Bonpreu també el realitza en català.

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta