Un gran dinar de germanor va tancar l’exitosa Setmana de la Gent Gran de la Pobla
U

9 de juny de 2016

Dinar XVII Setmana de la Gent GranLa dissetena edició de la Setmana de la Gent Gran de la Pobla de Claramunt, organitzada per la regidoria de Benestar Social, es va cloure, el diumenge 5 de juny, amb un dinar de germanor que va aplegar més de 220 poblatans i poblatanes. Des del dilluns 30 de maig i durant tota la setmana, les persones de la tercera edat van poder gaudir d’un ampli ventall d’activitats, com el Juguem Plegats, una excursió a Palafrugell i Platja d’Aro o un bingo.

Al final de l’àpat, que enguany, i com a novetat, es va fer al restaurant Mas dels Vivencs, es va homenatjar l’àvia i l’avi més gran del municipi, que van ser la Rosa Valls, de 101 anys, i el Ramon Cervelló, de 93 anys, que no va poder assistir a l’acte. Com a obsequi se’ls va lliurar un cub de vidre del Castell de Claramunt i un ram de flors.

També es va fer un reconeixement als poblatans i les poblatanes nascuts entre els anys 1936 i 1938, que eren trenta-set, vint-i-vuit dels quals van assistir a la celebració. Se’ls va fer el lliurament d’una ceràmica amb una reproducció de l’església de Santa Maria. El lliurament d’obsequis va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch; de la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Senserrich; de la regidora de Benestar Social, Carme Vallès, i del president de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, José Herrera.

Després dels reconeixements, hi va haver el torn de parlaments, que va obrir la regidora. Carme Vallès va fer esment que era el primer any que compartia aquest dinar com a responsable de l’àrea de Benestar Social, càrrec que fins l’any passat havia ocupat Carme Farrés, “persona que va treballar molt per tirar aquesta regidoria endavant i que des del començament he comptat amb el seu suport i ajuda”. Vallès va destacar la tasca que es fa des de l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran i va agrair la feina de totes les persones que havien treballat per tirar endavant aquestes jornades dedicades a les persones la tercera edat.

A continuació, va intervenir Maria Senserrich, diputada al Parlament de Catalunya, que va destacar la consolidació d’aquesta Setmana de la Gent Gran. Senserrich també va agrair que, des de fa uns quants anys, pot compartir aquest dinar amb els poblatans i les poblatanes i va remarcar la importància de la gent gran per tirar endavant la societat actual.

En aquest mateix sentit, es va expressar l’alcalde, Santi Broch, durant el seu discurs. Broch va afirmar que “les àvies i els avis són, en molts casos, el tronc familiar i fan que moltes famílies puguin mantenir-se, sobretot en la situació actual”. El màxim representant del Consistori poblatà va assegurar que des de l’equip de govern “se seguirà apostant pel benestar de tots els poblatans, tenint una atenció especial a la gent gran”.

En el seu parlament, Santi Broch va felicitar totes les àvies i avis homenatjats. I també va tenir un record especial per les dues persones que durant uns anys van ser la poblatana i el poblatà més gran del municipi i que ja no hi eren, Rosa Mañosas i Paulino Valiente.

La festa es va acabar amb un ball a càrrec del duet Bartomeu i Sheila.

 

Més propostes de la XVII Setmana de la Gent Gran

La XVII Setmana de la Gent Gran es va obrir el dilluns 30 de maig amb la proposta del Juguem Plegats. Com en altres edicions, una bona colla de nens i nenes van participar en les diferents activitats que es va fer al parc de Sant Galderic. A la quitxalla els feien trenes, els pintaven la cara, podien fer un iman per a la nevera amb agulles d’estendre la roba, un dibuix o bé jugar amb un joc que es deia “Juguem amb energia”.

També hi va haver una ballada de sardanes i els assistents a la festa van poder berenar pa amb xocolata, sucs i aigua. Els nens van rebre com a obsequi una bossa de llaminadures. El Juguem Plegats va comptar amb la col·laboració d’una quinzena de voluntaris i de l’AMPA i l’escola Maria Borés.

El dimecres 1 de juny més d’una vuitantena de persones van gaudir d’una excursió a Palafrugell i Platja d’Aro. La sortida va incloure una visita guiada al Museu del Suro, que va ser molt interessant, i després es va anar a dinar en un hotel de Platja d’Aro, localitat on es va disposar de temps lliure per anar a passejar.

El dijous 2 de juny el grup A Vives Veus va fer ballar la gent que es va aplegar a l’Ateneu Gumersind Bisbal. I el divendres 3 de juny una norantena de persones van participar al bingo que es va fer al Teatre Jardí. Els guanyadors van ser: Amparo Pérez, Anna M. Camps, Encarnación Carrión, Leonor García i Rosa Compte, que se’n va endur el pernil. Els obsequis eren cedits per l’Associació per a l’Oci de la Gent Gran, entitat organitzadora de l’acte. A més de jugar, els assistents van berenar.

El dissabte 4 de juny a l’Ateneu Gumersind Bisbal, un centenar de persones van passar una tarda entretinguda i divertida amb l’humor de Mayte Carreras i els balls que van oferir el grup Aloha Polynesia, que actua a Port Aventura. El diumenge 5 de juny, a més del dinar de germanor, es va oficiar, a l’església de Santa Maria, una missa solemne en homenatge a la gent gran.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta