83 panells informatius milloraran el Pla de senyalització dels Polígons dels Plans
8

4 de juny de 2016

diputat infrestructures- estudi senyalitzacio (2)El Diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, va lliurar dijous als ajuntaments de Vilanova, Òdena i La Pobla, l’estudi de senyalització dels Polígons dels Plans. Aquest estudi es va sol·licitar dins el Catàleg de Diputació 2014 a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat – Estudis i plans de mobilitat urbana. Els tres municipis, Vilanova, Òdena i La Pobla, porten quatre anys treballant plegats per a la dinamització dels polígons d’Activitat Econòmica i aquesta actuació n’era una de les que ja es marcava com a prioritària al Mentor PAE que els ajuntaments van sol·licitar a la Diputació durant el 2012.

Des del 2012, va explicar l’Alcaldessa Vanesa González, els tres municipis han treballat conjuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona per tal de seguir les línies que l’estudi Mentor aconsellava.
Les crisis són oportunitats pels canvis

La idea de treballar conjuntament, va dir Santi Broch, Alcalde de La Pobla, va néixer de la necessitat, donat que el territori patia, durant el 2012, els efectes d’una crisi important que es va fer palesa especial ment en el teixit empresarial i industrial. Santi Broch va tenir un record especial per a Joan Vich, l’Alcalde de Vilanova del Camí que va liderar aquesta actuació conjunta.

Les crisis, va dir Jordi Fàbrega, són una bona oportunitat per als canvis. Tant les administracions com la societat aguditzen l’enginy i busquen fórmules per cooperar. Gestos importants sobretot en una comarca com l’Anoia que supera l’índex mitjà d’atur de Catalunya.

Un dels punts forts dels Polígons dels Plans, va dir Fàbrega, són les infraestructures que l’envolten: la Nacional II, la C-15; C-37, la C244, la BV 1106, i l’A2. Eixos viaris importants per a la mobilitat que han d’estar al servei de les persones.

La senyalització dels Polígons dels Plans busca per una banda que sigui útil per trobar carrers o empreses i també serà útil també per pacificar el trànsit per aquesta zona. La voluntat és que se’n puguin beneficiar els treballadors de les empreses d’aquests polígons, proveïdors i altres usuaris perquè com diu el diputat d’infraestructures: “carreteres i mobilitat estan estretament relacionades amb la promoció econòmica”. D’altra banda, la senyalització també serà útil per facilitar l’accés des dels polígons als principals eixos viaris.

En total, l’estudi preveu installar 83 panells informatius que s’implementaran en una única fase i que tindran un cost per als ajuntaments de 160.000 euros. Per això, el compromís de la Diputació de Barcelona, va dir Fàbrega,  va més enllà del lliurament d’aquest estudi i va anunciar la voluntat per col·laborar econòmicament en el projecte.

Els ajuntaments ja disposen d’aquest estudi de senyalització però donada la seva complexitat, s’han de posar d’acord sis administracions, i el seu cost, és possible que es demori la seva implementació.
Actuacions conjuntes en el marc del Mentor PAE

Des de 2012 i gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i el mentor PAE, els ajuntaments de Vilanova, Òdena i La Pobla han treballat per impulsar el foment de l’Associacionisme i de fet, al 2013 es va constituir l’Associació d’empresaris i propietaris Polígons dels Plans. També es va apostar per la creació d’una imatge i marca dels PAE, així com la pàgina web: www.poligonsdelsplans.cat i un vídeo promocional que es pot escoltar en multitud d’idiomes i que també és visible des del web de la Unió Empresarial de l’Anoia. El web també ha incorporat recentment un geolocalitzador de sòl industrial.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta