Calaf celebrarà la festa de l’Arrela’t per fomentar el respecte al medi ambient
C

31 de maig de 2016

2016_bosquet_rentador_CalafCoincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el proper diumenge 5 de juny, Calaf celebrarà la festa de l’Arrela’t. Es tracta d’una celebració amb la qual es donarà la benvinguda als infants nascuts a Calaf l’any 2015, al mateix temps que es fomenta el respecte al medi ambient. A través de la plantada d’una alzina es pretén reforçar l’arrelament dels calafins a la vila.

La jornada festiva s’iniciarà a les 11.00 hores a la zona d’estacionament ubicada darrera l’estació de la Renfe. Des d’allí els participants caminaran, acompanyats per la Colla de Geganters i Grallers de Calaf, fins al Bosquet del Rentador. Recentment, el consistori calafí ha recuperat aquesta zona després que s’hagi arranjat un camí d’accés i s’hagi desbrossat. D’aquesta manera els veïns poden gaudir d’una nova zona d’esbarjo. Justament, l’Arrela’t a Calaf també vol sensibilitzar petits i grans en el respecte i la cura pel medi ambient i pel nostre entorn més proper com són els boscos i els espais verds.

Cartell-ArrelatUna vegada s’arribi al Bosquet del Rentador, els alumnes més menuts de l’Escola Municipal de Música oferiran un petit tastet del concert CataRock. En acabat, es procedirà a la plantada de l’alzina. Per fer-ho, es demanarà la col·laboració de les famílies amb infants nascuts l’any 2015. La celebració finalitzarà amb “El Gegant del Pi”, un espectacle de titelles gegants de la companyia Pamipipa adreçat a la primera infància, amb cançons populars i tradicionals amb música en viu. Un proposta alegre, interactiva i inspirada amb la vida al camp i les cercaviles de festa major.

El projecte de l’Arrela’t va néixer a Calaf l’any 2006. Deu anys després, mantenint la seva essència, s’ha volgut fer un pas més enllà per convertir-la en una proposta més festiva i participada.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?