Victòria de l’Igualada Calaf Grup (3-2) que els dóna el tiquet de la CERS per la temporada vinent
V

31 de maig de 2016

hoquei igualada lleidaL’Igualada guanyà aquest cap de setmana contra un Lleida que es jugava el tot per el tot per evitar el descens. Tot i haver començat per davant en el marcador gràcies a un gol de Tety Vives, els visitants aconseguiren capgirar el marcador a falta de quinze minuts pel final. Roger Bars però, igualà el partit i a falta d’un minut i mig, Ton Baliu anotà el tercer i definitiu gol que certificà la victòria local en l’adéu del capità arlequinat davant de la seva afició.

Un partit molt igualat en tots els aspectes que podia decidir la temporada següent de ambdós equips: els arlequinats, que necessitaven la victòria per assegurar el seu retorn a Europa, aconseguiren els tres punts, mentre que el Lleida necessitava la victòria per obtenir una bombolla d’oxigen de cara a la salvació. Aquesta situació del conjunt lleidatà feia als visitants molt forts.

De totes maneres però, l’Igualada començà guanyant amb un ràpid gol de Tety Vives, just complir-se el segon minut de joc. Aquest primer pas cap a la victòria donava esperances al conjunt local, mentre que els lleidatans s’enfonsaven.

Els visitants però seguiren lluitant i cada vegada es creixien més. Així doncs, cinc minuts després del primer gol del partit, Tomàs marcà el del empat, tant important per al conjunt visitant.

El descans serví per aclarir les idees d’ambdós equips. El Lleida havia acabat el primer temps crescut gràcies al gol de Tomàs, i volien acabar de completar la remuntada.

Els visitants començaren bé la segona part. El mateix Tomàs anotà el segon gol visitant, que completava la momentània remuntada. L’Igualada es veia obligat a fer el mateix.

I així va ser. Roger Bars, després d’una gran passada des de mig del camp, anotà el gol del empat que tornava a deixar les coses igual d’obertes per ambdós equips.

El tercer gol podia haver arribat després d’una targeta blava de Joan Cañellas, a falta de nou minuts per el final del joc. Sergi Pla però, no pogué transformar l’oportunitat, així que el Lleida estigué els següents dos minuts amb un efectiu menys. Tot i a la superioritat numèrica, l’Igualada no aprofità l’oportunitat.

Passaven els minuts i cap equip es feia amb el lideratge del partit. Ton Baliu però, es vestí d’heroi marcant un golàs a falta d’un minut i mig, que donava la victòria als arlequinats. Un últim gol davant de la seva afició per originar una remuntada de pel·lícula.

Al finalitzar el partit, Les Comes i la seva afició varen realitzar un homenatge al Juvenil de l’Igualada, que guanyà el campionat d’Espanya per primer cop en 12 anys, l’Igualada de segona catalana per aconseguir l’ascens, i als jugadors que marxen aquest estiu, Pol Galbas, Joan Muntané i Ton Baliu.

Així doncs, l’Igualada s’ubica setè amb 41 punts, empatats amb el Vilafranca, i ja amb plaça CERS assegurada a falta d’una jornada. El Lleida, pel seu cantó, haurà de guanyar al Barça a Lleida, o punxar i esperar a que Alcoi (pròxim oponent de l’Igualada), Lloret i Shum no guanyin els seus respectius partits.

IHC CALAF GRUP 3 (1/2): Equip inicial: Elagi Deitg, Ton Baliu (1 gol), Roger Bars (1 gol), Tety Vives (1 gol) i Sergi Pla. Equip suplent: Pol Galbas, Joan Muntané, Nil Garreta, Jordi Méndez i Àlex Ferrer.

LLEIDA 2 (1/1): Equip inicial: Lluís Tomàs, Carlos Trilla, Joan Cañellas, Andreu Tomàs (2 gols) i Emanuel Necchi. Equip suplent: Lluis Rodero, David Ballestero, Esteve Pujals, Roc Llisa, Albert Povedano.

GOLS: 1-0 Tety Vives (Minut 2), 1-1 Andreu Tomàs (Minut 7). SEGONA PART: 1-2 Andreu Tomàs (Minut 9), 2-2 Roger Bars (Minut 12), 3-2 Ton Baliu (Minut 23:30)