Els millors negocis es fan en els moments d’oci
E

31 de maig de 2016

Fet networking s’entén com una manera d’establir una xarxa de contactes professionals que ens permet donar-nos a conèixer a nosaltres i a la nostra empresa.

El networking és una eina eficaç que ens serveix per crear una bona xarxa de contactes, on autònoms, empreses, i professionals, podem trobar possibles col·laboradors, socis… però qui aconsegueix un bon resultat, és aquell que està obert a escoltar els altres, i aprendre’n.

Hi ha el networking on-line que funciona a través de les xarxes socials, aprofitant les eines 2.0 per poder establir contactes eficaços, però en aquest cas, cal saber on és la millor plataforma per posicionar la meva empresa o la meva marca personal.  Com a professional puc dir que Linkedin és una de les millor plataformes de la qual he  pogut treure molt profit.

També hi ha el networking off-line, on s’aprofita diferents escenaris com esdeveniments empresarials, fires, xerrades… actes que ens permeten relacionar-nos amb diferents professionals,  considerant-los els millors escenaris per fer negocis, ja que diuen que els millors negocis es fan en els moment d’oci. Però és una llàstima per què no tothom en treu profit. No tothom té facilitat per relacionar-se amb persones noves i per fer networking, per aquest motiu, us dono alguns consells claus per millorar la vostra estratègia de networking en un esdeveniment:  elaborar prèviament un Elevator Pitch, o sigui tenir clar què vull comunicar de la meva empresa, sempre portar targetes a la butxaca, prendre la iniciativa, llançar-nos, arriscar-nos i contactar. Sobretot després d’un networking és important intentar mantenir relació amb totes les persones amb qui hem pogut contactar, ja que d’un bon seguiment depenen els bons resultats d’un networking.

El networking és vital per tot: pels negocis, per la millora constant, per crear col·laboracions, sinergies… és una oportunitat increïble per créixer. Per mi convertir-me en el nexe d’unió entre altres persones és una de les coses que més gaudeixo de la meva  feina; quan estic en un acte el primer que faig és pensar en la persona que està al meu costat: què fa i què necessita, per tal de poder-lo connectar amb una altra empresa o professional. Després és molt gratificant poder veure els negocis, les bones relacions i sinergies que s’han creat.

Així doncs, us convido a tots a portar sempre targetes a les butxaques, i a estar sempre atents a les bones oportunitats del networking, participar de tots els esdeveniments tant sigui per conèixer un soci, un client o un col·laborador, o per què no, pensar en un altre a qui puguis ajudar oferint-li un nou contacte.

Paula Arias, Gerent de la UEA

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta