Un article de
Veuanoia

L’empresa igualadina Cardiosos crea una app que avisa en cas de necessitar un DEA
L

30 de maig de 2016

cardiososL’empresa igualadina de cardioprotecció Cardiosos sota l’auspici de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del Consell Català de Ressuscitació, han presentat l’aplicació gratuïta Cardiocity 112. Aquesta aplicació disponible per a Android i Apple és la culminació d’un ampli projecte que té com a objectiu salvar vides gràcies a la ràpida actuació que puguin dur a terme persones formades en casos d’aturades cardiorespiratòries.

L’aplicació funciona gràcies a persones registrades d’arreu de Catalunya que tenen formació en Suport Vital Bàsic i en l’ús del desfibril·ladors o bé que són tècnics d’emergències, metges, bombers, infermers, etc. i que han volgut collaborar desinteressadament com a personal format al projecte. Aquesta extensa base de dades que actualment compta amb més de 425 altes d’arreu del territori, s’anirà ampliant i s’espera que abans de finals d’any compti amb 10.000 persones registrades. Les persones que vulguin afegir-se al projecte es poden donar d’alta a través de la pròpia aplicació.

Funcionament de l’aplicació

L’ús de l’aplicació és ben senzill i compta amb tres passos que activen la cadena d’emergències i supervivència. En primer lloc, en activar l’aplicació perquè hi ha una persona amb una possible aturada cardiorespiratòria, s’emet una trucada al telèfon d’emergències 112 que activarà el seu protocol. En segon lloc, les persones de la base de dades que s’hagin registrat i que estiguin a menys d’un quilòmetre a la rodona del lloc de l’incident rebran un SMS gratuït que els avisarà i un mapa que indicarà com arribar-hi de la forma més ràpida; i, per últim, el mapa els indicarà on es troba el desfibril·lador (DEA) més proper i quin és el camí més ràpid. La importància d’actuar en els primers minuts d’una aturada cardiorespiratòria és fonamental, ja que les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa.

Cardiosos és una empresa d’Igualada amb una àmplia trajectòria en l’àmbit de la formació sanitària, la cardioprotecció i els serveis preventius mèdics.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta