El PP perdrà
E

30 de maig de 2016

jaume singlaNo he fet cap consulta electoral. De fet, no li he preguntat a ningú a qui pensa votar les properes eleccions, tot i això tinc el convenciment que el PP les perdrà. Les ha de perdre.

Les ha de perdre perquè s’ha quedat sense discurs, sense oferir propostes als ciutadans. L’únic discurs que proposa el PP és anar, en tot, contra de Catalunya. Qualsevol llei que surti del Parlament és portada invariablement al Tribunal Constitucional. El procés independentista es va accelerar a partir que l’any 2010, amb la sentència del Constitucional contra el nou Estatut de Catalunya, es va veure que l’autonomisme era inviable. De fet tot l’edifici constitucional espanyol és un bunyol, amb escàs recorregut.

Des del cop d’Estat de Tejero que la postura del PP és inamovible: No a tot el que es faci a Catalunya. Tot el que no sigui PP o PSOE és ETA. I aquesta és la seva monocord proposta. Per anys que passin, el PP no es mou.

Aquest any mateix ho hem vist. En els quatre mesos de negociacions per formar govern a Espanya, alguns “líders” espanyols han ficat la pota o han fet propostes poc engrescadores, però és que Rajoy, el candidat del PP, no ha fet ni dit res. Hores d’ara, a menys de trenta dies de la jornada electoral, no solament no ha fet cap proposta, sinó que tota la seva estructura organitzativa està sota sospita -per dir-ho suau- de corrupció generalitzada. Cada dia surten nous casos de corrupció que afecten als dirigents populars. Us imagineu la porqueria que sortirà el dia que deixin de governar?

La política anticatalana del PP l’ha portat a ser absolutament irrellevant a Catalunya i a perdre pes específic a Euskadi. La corrupció li fa perdre posicions a València i Madrid, dues de les places fortes populars. I tot això amb un PSOE en hores baixes i en franca decadència.

Nomes un sistema electoral, que prima als dos partits majoritaris amb 99 escons que sempre cauen en mans de PP o PSOE, els permet a uns i a altres pensar en constituir una gran coalició que, espero, no sigui possible després de les eleccions.

No podem esperar del PP -o del PSOE- que acabin amb la corrupció, perquè de fet la corrupció són ells mateixos. Una corrupció que ens ha costat 200.000 milions d’euros de diner públic. Si els ciutadans s’ho pensen una mica abans de dipositar quina papereta fiquen a la urna, el PP perdrà les eleccions.

Jaume Singla, periodista

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?