David Andrés, xef del Somiatruites, es proclama millor xef jove del sud d’Europa
D

24 de maig de 2016

David%20Andrés%20i%20els%20membres%20del%20juratDavid Andrés, xef del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant Abac de Barcelona (dues estrelles Michelin) sota les ordres del xef Jordi Cruz, s’ha proclamat aquest matí millor xef jove d’Espanya i Portugal del San Pellegrino Young Chef. Es tracta d’un certamen gastronòmic que escull al millor cuiner del món menor de 30 anys a través de 20 semifinals regionals i una final amb els 20 millors que se celebrarà a Milà el proper 13 d’octubre.

El xef del Somiatruites ha presentat el plat “LLET d’ovella, carn de XAI, pistils de CARXOFA i fum de PI”, un plat d’arrel tradicional inspirat en les costelles de xai i carxofes a la brasa. El xef Joan Roca del Celler de Can Roca que ha actuat com a president del jurat, l’ha descrit com “la complexitat del minimalisme”, el xef del restaurant Mugaritz, Andoni Luis Aduriz l’ha descrit com “gairebé una performance” i el tercer membre del jurat, el xef portuguès Leonel Pereira l’ha titllat “de sublim”.

Una de les qüestions que més ha valorat el jurat és el fet que el plat s’enllesteixi davant del client –o del jurat en aquest cas- fent una infusió del llom de xai curat i fumat i amb una quallada de llet feta dins d’una carxofa. El plat també destaca per estar basat en productes 100% de Catalunya.

En aquesta semifinal regional, Andrés s’ha imposat a uns altres vuit xefs (un d’ells ha causat baixa abans per motius personals) representants de restaurants d’Espanya i Portugal: Albert Manso, AlvarAyuso Thorell, Andre Ravasio, Ayoz Quintero Castro, David Rivas, Óscar Dayas, Pedro Larcher de Resende i Samuel Mota.

El jurat de la gran final

La gran final se celebrarà el proper 13 d’octubre a Milà i el consell de savis que jutjarà la final estarà format per set famosos xefs de renom internacional: Carlo Cracco, Mauro Colagreco, David Higgs, Gaggan Anand, Elena Arzak, Wylie Dufresne i Roberta Sudbrack.

L'Enquesta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta