Les empreses de Calaf podran contractar un mínim de vuit aturats gràcies a un nou pla d’ocupació
L

6 de maig de 2016

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Calaf, celebrada aquest dilluns 2 de maig, ha aprovat les bases de la convocatòria d’ajuts per a empreses del municipi, o que estiguin ubicades en poblacions de la Mancomunitat de l’Alta Segarra, que contractin persones de més de 45 anys, empadronades a Calaf i que estiguin a l’atur. La finalitat és estimular la creació i formació de llocs de treball i contribuir a reduir la taxa d’atur al municipi. És la primera vegada que el consistori calafí destina part de la subvenció per a plans d’ocupació de la Diputació de Barcelona a empreses privades.

En concret, hi aporta el 40% de l’ajut de l’ens provincial. Això representa un total de 18.095,25 euros que serviran per subvencionar part de la contractació laboral d’un mínim de 8 persones, si aquesta fos a jornada complerta, i per un període màxim de sis mesos. En aquest cas, per a cada treballador l’Ajuntament de Calaf destinaria 400 euros mensuals. L’import de la subvenció es reduiria proporcionalment si la contractació no fos per al 100% de la jornada.

Les empreses de Calaf podran adherir-se a aquesta convocatòria d’ajuts, que properament sortirà publicada al Butlletí Oficial de la Província (BOP), fins al 30 de novembre o fins a esgotar els ajuts.

Cal tenir present que, segons les darreres dades del Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO), la taxa d’atur a Calaf se situa al 16,58%, el que representa que al municipi hi ha 272 persones aturades. En el cas de les persones majors de 45 anys aquesta taxa està per sobre, situant-se al 19,1%, amb 131 persones sense feina. Això és gairebé la meitat dels aturats que hi ha a Calaf.

Més contractacions

A través del 60% restant de l’ajut de la Diputació de Barcelona per a aquest pla d’ocupació, que és de 43.824,70 euros, l’Ajuntament de Calaf contractarà, durant sis mesos, tres persones més que estiguin a l’atur. Dues d’elles faran tasques pròpies de la brigada municipal.

La tercera persona s’encarregarà de donar compliment a la Llei de 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació́ pública i bon govern a través del web oficial de l’Ajuntament de Calaf i del Portal de Transparència

Tothom qui estigui interessat en aquesta convocatòria ha d’estar inscrit a l’atur i a la borsa de treball del CRO, on poden ampliar la informació referent a aquesta convocatoria.

Més acords de la Junta de Govern

En l’àmbit de la promoció econòmica i l’ocupació, la Junta de Govern també va a provar l’adhesió al nou protocol de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (Xarxa Xaloc) de la Diputació de Barcelona.

A banda, va aprovar l’adjudicació del manteniment i altres serveis vinculats de la piscina d’estiu a l’empresa Aquasos Serveis Integrals per un import de 21.699,72 (IVA inclòs). Havent analitzat les quatre ofertes presentades, la d’aquesta empresa era la més econòmica i la que s’ajustava millor als requeriments del consistori.

Finalment, va donar el vistiplau a diferents permisos d’obra major i la proposta de conveni de col·laboració amb la Coral Ressons.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta