200 persones es manifesten per reclamar una millora del servei de pediatria

54

Unes 200 persones es van manifestar el passat dissabte des de Vilanova del Camí i fins el Passeig Verdaguer d’Igualada per reclamar més pediatres a la comarca. El moviment a les xarxes socials a favor d’augmentar el número de metges pels infants és força ampli i sorgeix d’un grup de mares que ja ha recollit més de 4.000 signatures a favor d’aquesta reclamació, que ja ha arribat al Parlament de Catalunya.

La situació que viuen els pares de l’Anoia, asseguren, és “precària, deficient i pèssima” per la manca de professionals a la comarca. Tot i que la ràtio estableix un pediatra per cada 1.200 nens, a la comarca afirmen que hi ha només set pediatres per a uns 21.000 nens. En faltarien, segons els seus càlculs, pràcticament el doble.

“Necessitem una solució viable, estable, eficient, professional i competent”, recita el manifest que han elaborat els pares i mares afectats. La portaveu del grup, Gemma Ceron, assegura que part de la solució passa també per la millora de les condicions laborals dels professionals sanitaris “perquè vulguin treballar al servei públic de la comarca”.

Al crit de proclames com “amb els nostres fills no es juga” o “salut pública i de qualitat”, unes 200 persones han recorregut el centre de la capital de comarca per mostrar el seu enuig. En el cas d’Igualada, els pares expliquen que hi ha només tres pediatres per atendre uns 6.000 nens.

Aquesta proporció, detalla Ceron, provoca que es facin llargues cues als ambulatoris o a l’hospital, on molts pares s’acaben adreçant per la complexitat que els suposa ser atesos a la primària. També denuncien errors de diagnòstic pel fet que “moltes vegades” són altres professionals que no són experts en pediatria els que atenen els infants.

Els manifestants també han reclamat a la consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, que “com a mare prengui l’assumpte com a primordial, urgent i amb extrema sensibilitat”.