20 anys de l’European Balloon Festival, el festival de globus més important de l’Estat

625

EBF_presentacio_espelmesL’European Balloon Festival (EBF), que se celebrarà a Igualada del 6 al 10 de juliol, arriba a la seva vintena edició havent-se consolidat com la concentració de globus més important de l’Estat i en una cita ineludible per als pilots de globus aerostàtics. Enguany ja s’hi han inscrit més d’una quarantena de globus procedents de països com Mèxic, Xile, Suïssa, Anglaterra, Holanda i Bèlgica,i es preveu poder arribar a assolir la xifra de 50 equips participants. D’entre tots els globus que volaran al festival destaquen tres formes especials: dos pingüins i un lleó que donaran vistositat al cel d’Igualada durant l’European Balloon Festival.

Tal i com ja s’ha fet en les edicions anteriors, a més de la competició esportiva,el Festival comptarà amb l’encesa nocturna de globus Night Glow Piromusical, una Zona Village i una Fan Zone al camp de vol de l’Avinguda Catalunya amb activitats per fer en família com ara un zorball i diversos inflables. La mateixa tarda es farà una volada massiva d’estels gegants construïts amb tela de globus reciclada. El Night Glow, que cada any aplega unes 25.000 persones, aquest any anirà seguit d’un espectacle musical conjunt de la Companyia Elèctrica Dharma i de la companyia Comediants, dins del festival d’estiu Anòlia.

Amb motiu del 20è aniversari divendres dia 8 a dos quarts d’onze de la nit es farà a la Plaça de l’Ajuntament l’espectacle “Suspès. Constel·lacions arquitectòniques”, una coreografia aèria feta amb globus d’heli il·luminats per llums de leds de diferents colors i suspesos a diferents alçades que s’encenen i s’apaguen coordinadament amb la música.

Es reedita un any més el projecte experimental dels Iglús de Vent, teles de globus reciclades que esdevenen construccions efímeres per acollir tota mena d’activitats culturals que realitzaran diverses entitats igualadines. El programa d’actes es pot consultar a la pàgina web ebf.cat i a través de les pàgines del festival al Facebook i al Twitter.

L’European Balloon Festival està impulsat per l’Ajuntament d’Igualada, l’empresa fabricant de globus Ultramagic i l’empresa de vol Globus Kon-Tiki i es tracta d’una oportunitat única a l’Estat espanyol de presenciar un vol simultani de globus aerostàtics.

Els globus s’enlairaran també des del centre d’Igualada

Els equips que competiran en aquesta vintena edició de l’European Balloon Festival hauran de completar amb èxit els reptes de vol plantejats per la direcció esportiva; tot un seguit de proves divertides i espectaculars tan per al públic assistent com per als equips de vol.

No hi faltaran les proves tradicionals com La Llebre –en què els globus participants han de perseguir un “globus llebre” que s’ha enlairat primer canviant constantment de direcció i altitud—o com la Meta del Jutge, en què els pilots han de volar des del camp d’enlairament fins a una diana a partir d’unes coordenades que els hauran donat just abans d’enlairar-se.

A més, aquest any es repeteix per segon any el “Vol de ciutat”, que tindrà lloc divendres al matí i permetrà veure una vintena de globus enlairant-se des de diferents punts cèntrics d’Igualada com la Plaça de l’Ajuntament, la plaça de Cal Font, el parc de l’Estació Vella i l’Estadi Atlètic. Des de l’organització es recomana als espectadors més matiners que busquin un lloc alçat i a les afores de la ciutat com la muntanya del Pi per gaudir d’una experiència única o bé que assisteixin a les places. La resta de vols matinals de dijous, dissabte i diumenge sortiran, si les condicions climatològiques ho permeten, des del Camp de Vol de l’Avinguda Catalunya.

Tres globus molt animals

penguinLa nota de diversió i espectacularitat al cel d’Igualada la posaran tres globus de formes especials que han estat convidats al Festival amb motiu del vintè aniversari. Es tracta d’un cap de lleó, propietat del zoo britànic Longleat que va ser presentat en societat aquesta primavera a Anglaterra i que, amb només tres mesos de vida, farà el seu primer vol fora del zoològic. L’acompanyaran una parella de pingüins, propietat del pilot anglès Andrew Holly i creats els anys 2014 i 2015. Tots tres globus han estat fabricats per l’empresa igualadina Ultramagic.

 

 

Night Glow Piromusical i cloenda amb Dharma i Comediants

L’encesa nocturna de globus amb piromusical simultani, el Night Glow Piromusical, tindrà lloc dissabte dia 9 de juliol al vespre al camp de vol, i es preveu que sigui com cada any l’acte més participat. Anirà precedit de la gala d’entrega de premis als pilots guanyadors, i la cloenda de l’acte anirà a càrrec d’un espectacle musical de la Companyia Elèctrica Dharma i la Companyia Comediants, en el marc del festival de música Anòlia.

Durant la mateixa tarda de dissabte,hi haurà tot un seguit d’activitats familiars a la Fan Zone del camp de vol, com ara inflables i tallers, i per primera vegada aquest any es fa una volada massiva d’estels, on tothom s’hi podrà afegir. La Fan Zone estarà instal·lada a l’Avinguda Catalunya, just al costat del Camp de Vol, el dissabte 9 de juliol a partir de les 18h de la tarda.