1r premi Joves Leonardo per a l’Institut de Vallbona d’Anoia
1

4 de juliol de 2017

Un grup d’alumnes de diferents nivells d’ESO de l’Institut de Vallbona d’Anoia ha obtingut el primer premi del Certamen Joves Leonardo que organitza el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) en col·laboració amb el CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) del Departament d’Ensenyament.

El passat 2 de març, els alumnes de l’Erasmus Creativity Club de l’Institut de Vallbona d’Anoia van visitar de manera guiada l’exposició “Leonardo Da Vinci: el geni i els invents” al mNACTEC de Terrassa, i van adherir-se a participar al Certamen Joves Leonardo que organitzava el museu. L’exposició, formada per una quarantena de creacions de Leonardo, va permetre als alumnes conèixer l’obra i la vida de Leonardo Da Vinci, contemplant rèpliques de màquines, algunes de mida real, maquetes de mecanismes extretes dels documents i manuscrits de Leonardo, els famosos còdexs Da Vinci, etc., que estan en exposició fins al 29 d’octubre d’enguany.

A partir de la visita al museu, es van generar diferents sessions de treball extraescolars amb les professores Carme Flores i Àngels Sendra, on els alumnes van organitzar-se en diferents grups internivells per presentar un vídeo relacionat amb els invents del geni.

Els vídeos de dos grups es van presentar al certamen i el vídeo del grup format per Jabir Fekkak (4t d’ESO), Minerva Graells (4t d’ESO), Josep Borràs (2n d’ESO), Maria Espín (3r d’ESO) i Ivette Tomàs (3r d’ESO) va resultar ser el guanyador del certamen. El vídeo el podeu veure a la pàgina web de l’institut.

El premi va ser recollit per alumnes i professors que es van acostar el dissabte 17 de juny al mNACTEC a l’acte de lliurament de premis, on es va projectar el vídeo i es van recollir els premis per als alumnes, consistent en un robot per a cadascun d’ells, i pel centre, que va rebre una impressora 3D i un kit elèctric solar. Després de l’acte, tots els assistents van poder gaudir de la sessió de “Gags científics” que el professor Adolf Cortel va oferir, fent participar activament els assistents d’una manera simpàtica i sorprenent, divulgant els secrets de la llum làser, la llum i la visió humana, i els fenòmens elèctrics.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?