1a Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades a Igualada
1

Espai Cívic Centre - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
12 de març de 2016

Espai Cívic Centre - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Tasts, fira de productes silvestres, xerrades, tallers, debats, dinar silvestre i activitats infantils que convertiran Igualada en capital dels usos tradicionals de la vegetació, i que permetran al visitant descobrir que les males herbes podrien ben be anomenar-se bones herbes. La 1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades és el primer esdeveniment a nivell català i estatal on les “males herbes” són les protagonistes de la cuina. L’activitat es durà a terme aquest dissabte durant tot el dia, a l’Espai Cívic Centre d’Igualada i a la plaça adjacent, i està organitzada pel col·lectiu Eixarcolant i la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada.

Mitjançant un programa d’actes que combina tot tipus d’activitats, el visitant podrà descobrir des de diferents perspectives quins són els usos alimentaris de les plantes que creixen de forma silvestre i que en moltes ocasions són (mal)anomenades males herbes. A la fira de productes silvestres podran descobrir, provar i adquirir els productes que a nivell català s’elaboren amb aquestes espècies. Les sals aromatitzades, les conserves silvestres, les flors fresques, les infusions, o els licors a base d’herbes seran alguns dels protagonistes de la fira. En la dotzena de xerrades i tallers programats hi podran trobar entre moltes altres coses la manera de fer una bona infusió, el secret per cuinar amb plantes silvestres, l’explicació de com fer un bon licor casolà, o la informació necessària per reconèixer i recollir algunes de les plantes silvestres més bones. Alhora, gràcies al testimoni excepcional de persones grans, i amb una taula rodona amb opinions i posicions contrastades, es realitzarà un anàlisi de quin és el passat, el present i el futur dels usos tradicionals de la vegetació i en especial de les plantes silvestres comestibles.

En els cinc tasts i en el dinar (les úniques activitats de la jornada que requerien inscripció prèvia i que ja tenen exhaurides totes les places disponibles) els visitants podran descobrir quins són els gustos de les males herbes, comparar-los amb productes similars de consum habitual, i comprovar per si mateixos que realment aquestes espècies poden ser d’allò més bones. Finalment, també hi haurà habilitat un espai d’activitats infantils.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta